Kao prvo sećna Nova godina i nadam se da će nam biti bolja od ove. Nemam običaj da donosim novogodišnje odluke, ni velike ni male, ne volim da lažem nikog, a ponjmanje sebe.
Ako me pitate šta je nabujak, moram odmah reći da pojima nemam, ali recept je odličan, svima se dopao osim mom sinu koji nije htio ni da proba, a to nije ništa novo.
RECEPT:
5 do 6 srednjih krompira
150g feta sira
1 čaša kisele pavlake
2 jaja
kesica zaleđenog brokolija
1 pileće bijelo meso
so
biber
ruzmarin
Krompir oguliti, isjeći na kocke i staviti da se kuva. Za to vrijeme u drugoj posudi par minuta bariti brokoli, ocjediti i ostaviti da se ohladi.
Piletinu, koja je odvojena od kože i kostiju (ili kupite file), isjeckati na kockice, posoliti, zaliti mlijekom da ogrezne i ostaviti u frižider na dva sata. To sve, naravno, uraditi prije kuvanja krompira.
Meso ocijediti od mlijeka i ispržiti na nalo ulja dok ne porumeni. Dodati malo ruzmarina, ocjeđen i prohlađen brokoli, sjediniti i sipati u nauljen pleh.
Kuvani krompir ocijediti, propasirati, dodati izdrobljen sir, pavlaku, jaja, so i začine po želji, promješati sipati preko brokolija i piletine.
Peći na 180 stepeni oko pola sata, dok ne porumeni.
jedna sijalica u reni ne radi |
Ja inače ne volim brokoli, ali u ovoj kombinaciji je odličan. Jedina zamjerka mi je na feta sir, onaj koji sam stavila bio je prekisao, slijedeći put ću staviti fetu blažeg ukusa ili mladi sir.
Нема коментара:
Постави коментар