Претражи овај блог

среда, 12. септембар 2012.

KOLAČ SA MEDOM

Dugo me nije bilo i svašta se izdešavalo, ali ništa tako zanimljivo za pisanje na blogu. Osim kad sam bila kod svojih, kuvala sam cijelo vrijeme ali kao da sam kuvala nogama ili sa zavezanim rukama, ništa mi nije uspjevalo. Ovaj kolač je prva stvar koja se može staviti na blog, jednostavan je za napraviti i od namirnica koje uvijek imam u kući.


RECEPT
350 g brašna
300 g tečnog meda
4 jaja
150 ml mlijeka
150 ml ulja
1 prašak za pecivo
1 kesica vanilinog šećera

Izmiksati jaja, med i vanilin šećer, dodati ulje i mlijeko.
Prosijati brašno sa praškom za pecivo i polako dodati u jaja i med, sve dobro izmiksati.
Peći na 175 stepeni oko 50 minuta ako pečete u kalupu za hljeb koji je obložen papirom za pečenje.
Provjeriti čačkalicom da li je pečen.
Na sredini pečenja pokriti folijom da gornja kora ne izgori.
Ohlađen kolač posuti prah šećerom.

Iako ide dosta meda, kolač upršte nije sladak.
Mislim da bi bilo bolje da sam ga pekla u kalupu za kuglof ili u većem kalupu za hljeb.

Recept preuzet odavde.

4 коментара:

  1. Cim sam videla kolicinu meda - odusevila sam se! Obozavam med u kolacima i aromu koju pruza testu... :)

    ОдговориИзбриши
  2. da i mene je privukao med, mogu zamisliti ovaj okus

    ОдговориИзбриши
  3. Kad je s medom mora biti divnog okusa, uz čašu mlijeka sigurno pravi užitak!:)

    ОдговориИзбриши
  4. Radila sam sa običnim livadskim medom a zamislite samo sa nekim aromatičnim vrstama, kao med od narandžinog cvijeta.
    Tanja, mlijeko ne pijem, ali uz kafu ide dobro, samo što kafa i kolači za mene nije dobra kombinacija, ne znam da stanem.

    ОдговориИзбриши