Претражи овај блог

четвртак, 29. новембар 2012.

ROLNICE OD SVINJETINE I FETA SIRA U PARADAJIZ SOSU


Kad pitam sina šta želi za ručak, njegov najčešći odgovor je :"Šnicle", a to ustvari su pohovane šnicle.
Ovaj put sam htjela nešto malo drugačije jer mi je dosadilo pohovanje. 
Nije jeo, a nije ni komšinica Marija koja jede sve.


RECEPT: 
650 g svinjskih šnicli
200 g feta sira
60 g sjemenki suncokreta
30 g suvog vrata
ulje/svinjska mast
so 

Meso isjeći na šnicle, izlupati ih čekićem, posoliti i ostaviti dok se ne spremi nadjev.
Za nadjev, viljuškom izdrobiti feta sir, dodati djelimično usitnjene sjemenke suncokreta i sitno isjeckan suvi vrat (ostalo mi je tih 30 g pa da se ne baci), promješati i filovati šnicle. Koliko ide nadjeva zavisi od veličine šnicli, za velike 2 kašičice a za male 1 kašičica. 
Zamotati meso kao sarmu (nekako) i spojiti čačkalicom da fil ne iscuri.
Rolnice ispržiti na ulju ili na masti sa svih strana da se zatvore pore. 
Prebaciti ih u posudu u kojoj će se peći i povaditi čačkalice. 
Peći na 175 stepeni dok se sos ne pripremi, preliti sosom i ostaviti da se krčka još nekih 30tak minuta.


PARADAJIZ SOS.
2 glavice luka (oko 175 g)
0,5 l paradajiz sos
3 čena bijelog luka
2 kašike bijelog vina
oko pola dl slatke pavlake
so
šećer
bosiljak

Na preostaloj masnoći na kojoj su se pržile rolnice ispržiti sitno sjeckan luk. Dodati paradajiz sok i ostaviti da krčka, ne mora da ukuva da bude gust ali ne treba da bude ni previše rijedak, to najviše zavisi od paradajiza koji kupim. Ukus dotjerati solju, šećerom, vinom, i bosiljkom, ostaviti da baci jedan ključ a zatim dodati pavlaku i sitno, sitno sjeckan bijeli luk, preliti preko rolnica i vratiti u rernu.

Ovo jelo je nastalo iz čiste lijenosti, od onog što sam imala u kući, nije mi se išlo u prodavnicu.
Nama odraslima se dopalo a djeci nije, tako da smo imali ručak za dva dana (troje odraslih).

 Ostala mi je otprilike trećina nadjeva za rolnice pa se mogu šnicle obilnije da pune ili da se smanji količina nadjeva kod pripreme.
A može se namazati na tost i pojesti za doručak ili večeru.

4 коментара:

  1. Ne bi imala ništa protiv ovako finog, sočnog ručka!

    ОдговориИзбриши
  2. Sta im se ovde nije dopalo? Meni je bas super! Volim ovakve stvari...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Oboje imaju po šest godina pa ako im se nešto na izgled ne sviđa ili odluče da im se ne sviđa ne pomaže nikakvo ubjeđivanje ni nagovaranje. Nisam probala sa prijetnjama i ucjenama, s tim se ne služim.

      Избриши