Претражи овај блог

понедељак, 07. новембар 2011.

PAPRIKE PUNJENE SIROM

Ovo jelo je nastalo da bi se iskoristili mliječni proizvodi prije nego im istekne rok trajanja. Paprike su male, nikakve, ipak im nije sezona, pa je zato ih otišlo 8 komada.

RECEPT
(sve su mjere "oko")
200g sira za pitu
185 do 200g feta sira
1 mala pavlaka (180g) 
2 jaja
1 kašočica soli
150g ribanog sira
8 paprika

Sir za pitu i feta sir izmrviti viljuškom, dodati pavlaku, jaja i so i dobro izmješati. Sa solju biti oprezan, feta je uglavnom slana, za svaki slučaj probati smjesu.
Paprike oprati, prepoloviti uzduž, izvaditi sjemenke ali ostaviti peteljku i složiti u nauljenu tepsiju. U svaku sipati fila a preko narubati neki tvrdji sir, u mom slučaju Šmarski Rok sa 25% mliječne masti. 
Peći u prethodno zagrijanoj pećnici dok ne sir ne porumeni a paprike budu pečene kad se bocnu viljuškom.

 paprike prije pečenja


Нема коментара:

Постави коментар