Претражи овај блог

субота, 3. децембар 2011.

DOMAĆI KIKIRIKI PUTER

Nije mi ispao savršen, ispravka, ukus je odličan ali nisam mogla da dobijem onu glatku masu kakva bi trebala da bude, za to je kriv nedostatak alata. Nemam multipraktik, imam samo neki omanji blender koji se junački iskazao pasirajući voće za marmelade, povrće za krem supe i bebi kašice, posustao je kod ove poslastice.
Moj puter osim što nije bio gladak, nije bio ni maziv, pa smo ga jeli kašičicom, Takodje sam morala da stvim i više ulja nego što je u receptu navedeno, čisto da mi blender ne "crkne" jer je pošeo da pušta čudne zvukove.
Pratila sam ovaj recept, osim što sam  umjesto slanog prženog kikirikija stavila pečeni neslani kikiriki.
S obzirom da se mojim potomcima nije svidio (nisu htjeli ni da probaju) ne vjerujem da ću uskoro ponovo da pravim. Sačekaću da prođe koja godina, možda pristanu bar da probaju, ili kad nabavim multipraktik, čisto da vidim da li je do alata ili do mene.


RECEPT
200g mljevenog kikirikija
2 supene kašike meda
4 supene kašike ulja

Kikiriki samljeti na mašini za orase, staviti ga u blender ili multipraktik, dodati med i ulje i staviti mašinu u pogon dok se ne dobije glatka smjesa. To je to.
Prebaciti ga u staklenu teglu i držati u frižideru do upotrebe.


2 коментара:

  1. Hvala na ovom receptu, nije savrsen (koga je briga?), ali je sigurno mnogo zdraviji, ukusniji i jeftiniji od kupovnoga.

    ОдговориИзбриши
  2. Ma super je on, samo mu fali mazivost, to što je mrvičast mi nimalo ne smeta. Nikad nisam ni pomislila da kupim multipraktik dok nisam pročitala da Ruža(Mirjana) mijesi tijesto za pitu u njemu, pa rekoh da dodam još neku mašinu u, i onako, pretrpanom prostoru.

    ОдговориИзбриши